تبدیل ویزای توریستی به اقامت دائم و یا اقامت موقت-معصومه علیمحمدی

  • 10/2/2017
  • 2108

اخیراً مشاهده می شود هموطنان بسیاری موفق به اخذ ویزای توریستی مدت دار کانادا با ورود و خروج مکرر می گردند.  در حال حاضر شاهد این هستیم که حتی دعوتنامه شهروندان و مهاجرین کانادا برای اقوام و دوستان نیز مورد تایید قرار می گیرد وبه اخذ ویزا منتهی می شود.

 

 

 

 

اخیراً مشاهده می شود هموطنان بسیاری موفق به اخذ ویزای توریستی مدت دار کانادا با ورود و خروج مکرر می گردند. جای بسی خوشنودی است که موانع اخذ ویزا جدیداً به میزان قابل توجهی نسبت به گذشته برداشته شده اند. در گذشته حتی پدران و مادران برای دیدار فرزندانشان با مشکل اخذ ویزا مواجه بودند، ولی در حال حاضر شاهد این هستیم که حتی دعوتنامه شهروندان و مهاجرین کانادا برای اقوام و دوستان نیز مورد تایید قرار می گیرد وبه اخذ ویزا منتهی می شود.

به طور کلی دارندگان ویزای ویزیت( Temporary Resident Visa   یا TRV  ) اجازه دارند در صورت عدم ممانعت افسران مرزی کانادا برای مدتی محدود برای دیدار و یا گردشگری  وارد خاک کانادا شوند.  حداکثر مدت جایز اقامت برای ویزای دیدار 6 ماه است ولی در برخی از مواقع افسران مرزی ممکن است به بازدید کننده اجازه اقامت کوتاهتری را بدهند. بدیهی است این اقامت موقت به مفهوم اشتغال به کار، تحصیل و یا زندگی در کانادا و یا حتی کارهای داوطلبانه نیست.

اخیراً مشاهده می گردد که بسیاری از افراد پس از اخذ ویزای دیدار و ورود به کانادا، در صدد تبدیل ویزای توریستی به ویزای موقت طولانی تر همانند ویزاهای تحصیلی و یا کار که می توانند بعداً به ویزای اقامت دائم تبدیل شوند، می باشند و یا در تلاش هستند که ویزای  توریستی خود را به ویزای اقامت دائم تبدیل کنند. لذا با توجه به دریافت سؤالات و ایمیلهای مکرر در این رابطه، در صدد آن بر آمدم تا شرایط تبدیل ویزای توریستی را در این مقاله به تفسیر شرح دهم.

 بر اساس قوانین مهاجرتی ویزای توریستی نمی تواند به هیچ ویزای دیگری از داخل کانادا تبدیل شود و تنها در موارد استثنایی و خاصی این امر مهیاست.

لازم به ذکر است که دارندگان این نوع ویزا در طی اقامت توریستی قادر خواهند بود تا در کلاس های آموزشی مشروط بر اینکه طول مدت آنها کمتر از شش ماه باشد، بدون نیاز به درخواست اجازه تحصیل شرکت کنند. در صورت تمایل به درخواست اقامت طولانی تر، امکان درخواست تمدید اقامت توریستی از داخل کانادا نیز مهیاست. بدین منظور می بایست به تقاضای تمدید  مدت زمان حضور ویا Extension   به اداره مهاجرت، حداقل 30 روز قبل از انقضاء مدت اقامت توریستی مجاز، به صورت آنلاین اقدام نمود. درخواست تمدید می بایست با ارائه دلیل و پشتوانه مالی مناسب ارسال گردد تا مورد قبول واقع شود.

در صورت موافقت با درخواست تمدید، متقاضی به این اقامت موقت ادامه و در غیر اینصورت در اسرع وقت ملزم به ترک خاک کانادا خواهد بود. بدیهی است به علت داشتن ویزای ورود و خروج مکرر، پس از خروج، می توان مجدداً با حداکثر مدت 6 ماه اقامت توریستی در کانادا ورود کرد.

 

تبدیل ویزای توریستی به ویزای تحصیلی

این نوع ویزا معمولاً از داخل کانادا به ویزای تحصیلی تبدیل نمی شود ولی درموارد خاصی امکان تبدیل این ویزا از داخل نیز مهیاست. این امر برای دانش آموزان زیر 18 سال در سطح دبستان و دبیرستان و همچنین دانشجویانی که موفق به اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های کانادا شده اند و حداقل دو کلاس از کلاس های پیش نیاز پذیرش مشروط خود را به عنوان دانشجوی آزاد در دانشگاه صادر کننده نامه پذیرش گذرانده باشند، امکان پذیر است. در غیر اینصورت درخواست ویزای تحصیلی می بایست از خارج از کانادا انجام شود.

به طور معمول در چهار حالت می توان ویزای توریستی را به اقامت دائم کانادا تبدیل کرد:

•           از طریق ازدواج با یک فرد شهروند و یا مقیم دائم کانادا می توان ویزای توریستی را به ویزای اقامت دائم تبدیل کرد. در صورتی که همسر مورد تکفل با ویزای دیدار، وارد کانادا و پس از ورود در طی اقامت مجاز توریستی ازدواج نماید، در این صورت می تواند ارسال درخواست کفالت همسر از داخل کانادا را انجام دهد وطول دوره بررسی، همسری که مورد تکفل قرار می گیرد قادر به اخذ اجازه کار تمام وقت خواهد شد ومی تواند در کانادا به اقامت موقت خود ادامه  دهد تا اقامت دائم وی صادر گردد.

 

•           متقاضی که با ویزای توریستی وارد کانادا شده و سپس از داخل کانادا درخواست پناهندگی می نماید در صورتی که  تقاضای وی مورد قبول قرار گیرد، قادر خواهد بود به اقامت دائم دست یابد. در صورتی که این فرآیند شکست بخورد و تقاضای وی با رد درخواست مواجه شود، وی از کانادا اخراج خواهد شد.

لازم به ذکر است تنها درخواست پناهندگی از افرادی مورد قبول واقع خواهد شد که در صورت برگشت به کشور خود با خطر جانی و یا شکنجه و زندان مواجه باشند. نتیجتاً درخواست پناهندگی افرادی که از راه های قانونی با در دست داشتن ویزای ویزیت به راحتی بدون هر گونه مشکلی از طرف ماموران امنیتی، از کشورشان خارج می شوند، با مشکلات بسیاری در دادگاه های بررسی درخواست برای به اثبات رسانیدن وجود خطرات جانی در صورت بازگشت، مواجه است و شانس قبول درخواست را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد و منجر به اخراج خواهد شد.

 

•           متقاضی که قبل از مسافرت به کانادا برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده است و در میانه مسافرت خود به کانادا با تقاضای وی موافقت شده است. در این شرایط متقاضی می تواند در داخل خاک کانادا به صورت مجازی Virtual Landing ، ویزای توریستی خود را به اقامت دائم کانادا تبدیل نماید.

 

•           متقاضی تحت شرایط انسان دوستانه

 و یا Considerations Humanitarian and Compassionate تقاضای اقامت دائم کانادا را دارد. درخواست این افراد شامل قوانین و فرمول های مهاجرتی نمی شود ولی بر اساس تشخیص قاضی برای رعایت مسائل بشر دوستانه مورد قبول قرار می گیرند. این روش ارتباطی با درخواست پناهندگی ندارد.

بدیهی است به غیر از موارد استثناء فوق الذکر به هیچ وجه ویزای توریستی به ویزای اقامت های موقت و یا دائم تبدیل نخواهد شد.

 


 معصومه علیمحمدی-مشاور مهاجرت


www.icpimmigration.com



 

[0]  
[0]          
            

اخبار مرتبط

آمار بازدید

خبر نامه

برای عضویت در خبر نامه ایمیل خود را وارد کنید: